Sök

Karin berättar

Min man, Anders, och jag tog över gården från min pappa 2020 efter att vi bott 23 år i USA. Jag är nu sjunde generationen som driver gården. 

Min pappa startade upp en nötdjursbesättning för 35 år sedan utökade under sin tid med en ny ladugård etc. För sju år sedan kontaktade han mig i USA och ställde en massa frågor om Wagyu och blandraser med Wagyu. Jag hade ätit en hel del Wagyukött då och undersökte möjligheten för korsning Wagyu/Charolais samt kontaktade en Wagyuuppfödare i USA som kunde mycket om genetik och näringslära. Jag insåg då att Wagyuköttet innehåller ett fett som är som olivolja som skapar ett godare och nyttigare kött. Wagyu och Charolais är en väldigt bra korsning som ger lite större bitar med en väldigt bra marmorering med rätt utfodring och omtanke kring djuren. Det slutade med att vi exporterade Wagyuembryon från USA som vi la in i Charolaiskor i Sverige. 

Vi föder upp 100% Wagyu och 50/50 Wagyu/Charolais som ger ett fantastiskt kvalitetskött. Våra djur går på naturbeten hela sommarhalvåret och får mäsk, egenproducerat ensilage samt krossad korn på vintern. Ladugården är ren, personalen motiverad och vi spelar klassisk musik för djuren som är inne.