Sök
VINTIPS

Markus Nilsson

Möt Markus som är sommelier och matintresserad. Han är ordförande i Munskänkarna Kungsholmen och arrangerar spännande vinprovningar som ingen vill missa. Utöver det är han moderator i olika digitala vinprovningar, ypperliga att följa hemifrån. Dessutom driver han Vinogram1, ett nyhetsbrev, där man får massor av tips på viner och aktiviteter från vinvärlden.

Wagyuburgare

Inspelat 210504 - Wagyu & Vin Inspiration
Liveprovning – Wagyuburgare & Vin!
Vi gör hamburgare på kött från 100% renrasig Wagyu som är född och uppvuxen i Sverige. Köttet är hängmörat i ca 12 – 14 dagar innan det mals till färs och håller en mycket hög kvalitet.
 
Vinerna vi valt ut till kvällens provning är:
Vin nr 1, Egri Bikavér Kovacs Nimrod, nr 77000, 139 kr 
Vin nr 2, 2018 Clos du Val Cabernet Sauvignon, nr 70486, 399 kr
 
Om du vill beställa Wagyufärs eller andra Wagyu köttdetaljer kan du göra det här. Vi levererar löpande.

Smörstekt Skrei/Torsk

Joseph Faiveley Bourgogne Chardonnay, nr 74697, 189 kr (Beställnings sortimentet) 
I doften finns inslag av gula äpplen, Acaciablommor och hasselnötter. Ett komplext och harmoniskt vin med fin syra och mineralitet. Långt, härligt avslut. 

Jean-Claude Boisset Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines, nr 78614, 139 kr 
Bärig, något kryddig smak med inslag av fat, skogshallon, muskot, jordgubbar, tranbär och färska örter 

Verduno Pelaverga Cascina Massara nr 70074, 199 kr (Beställnings sortimentet) 
Ett rött lättare vin med intensivt frisk doft av röda bär som tranbär, jordgubbar och en närmast vibrerande pepprighet. Smaken är frisk, medelfyllig och fruktig med röda vinbär i framkant.