BLODSOCKER I BALANS – VARFÖR DÅ?
Varje gång du äter stiger ditt blodsocker. Det är helt normalt och en naturlig del av kroppens sätt att tillgodogöra sig energi. Men många maträtter innehåller också så kallade snabba kolhydrater som får ditt blodsocker att stiga både snabbt och onödigt mycket. Då kan man säga att kroppen överreagerar genom att snabbt trycka ner blodsockret igen. Ofta till en lägre nivå än när du började din måltid. Det är då du känner den klassiska efter maten-tröttheten, ofta följd av ett sockersug för att få upp energin igen. Med ett balanserat blodsocker håller du dig pigg och fokuserad efter maten. Det minskade sockersuget hjälper dig att hålla dig ifrån sötsakerna. Ett blodsocker i balans är samtidigt en enkel och effektiv investering i din hälsa.

GOOD IDEA – HUR FUNKAR DET?
Good Idea är ett milt smaksatt bubbelvatten som innehåller en patenterad mix av aminosyror och mineralet krom. Både aminosyrorna (5 st) och kromet är vad man kallar essentiella. Det betyder att de är livsnödvändiga och att de måste tillföras genom kosten, eftersom kroppen inte kan tillverka dem på egen hand. När du dricker Good Idea före och till din måltid hjälper det dig att ta hand om kolhydraterna i maten på ett mer effektivt sätt. Lite mer i detalj fungerar det så att aminosyrorna förbereder din kropp på att maten är på väg, medan kromet gör att mindre insulin* behövs för att transportera energin från maten in i cellerna. Resultatet är ett blodsocker i balans genom en lägre och långsammare blodsockerhöjning efter maten. Den här effekten är bevisad i flera oberoende kliniska studier med friska människor.
*hormonet insulin har som främsta uppgift att transportera energin från maten in i cellerna i form av glukos, som cellerna i vår kropp använder som bränsle. Det finns ett starkt samband mellan höga insulinnivåer och bl.a. fetma.

NÄR SKA JAG DRICKA GOOD IDEA?
I USA där vi lanserade Good Idea redan 2017 är det många som dricker den ”bara” för att den är god och släcker törsten. Men egentligen har Good Idea sin naturliga plats på matbordet. Helt enkelt för att det är till maten Good Idea har sin unika funktion – att hjälpa kroppen ta hand om kolhydraterna i maten mer effektivt. Allra bäst fungerar den om du tar ett par klunkar några minuter före, och resten till maten. Självklart är det också mat vi tänkt på när vi tagit fram den milda och fräscha smaken med en liten fin bitterhet som klingar skönt med allt från pasta, kåldolmar och rårakor till sallader, sushi och pizza. Eller egentligen: vad du än gillar att lägga på tallriken.

”A TWIST OF SCIENCE” – VA DÅ DÅ?
Good Idea är ett resultat av forskning vid Antidiabetic Food Centre vid Lunds universitet. Dr. Elin Östman och hennes kollegor upptäckte redan för 15 år sedan att en viss kombination av aminosyror kunde balansera blodsockret genom att dämpa blodsockerhöjningen efter en måltid. De inledde så småningom ett samarbete med Oatlys grundare Rickard Öste i Aventure AB, ett svenskt företag specialiserat på mat med hälsobefrämjande egenskaper. Målet var att göra något gott och nyttigt av forskarnas kunskap. Samarbetet ledde bland annat fram till upptäckten att om man kombinerade aminosyrorna med en liten gnutta av mineralet krom, så fungerade Good Idea ännu bättre. Kromet gör nämligen att det behövs mindre av hormonet insulin för att ta hand om kolhydraterna i maten.De sammanlagt nio kliniska studier som gjorts visar att Good Idea i genomnsnitt dämpar blodsockerhöjningen efter en måltid med mellan 20 och 30 procent, jämfört med placebo, vilket innebär ett mer balanserat blodsocker. Inga förhöjda insulin-nivåer har kunnat uppmätas. Bland fördelarna med ett balanserat blodsocker är att det kan minska såväl tröttheten efter maten som sockersuget. I ett längre perspektiv är det viktigt för att undvika riskfaktorer för bland annat typ-2 diabetes, hjärtkärlsjukdom och demens som sätts i samband med en ökad inflammationsgrad i kroppen. 

Det är viktigt att veta att alla kliniska studier med Good Idea gjorts med friska personer med normala blodsockernivåer. Vi gör inga påståenden när det till exempel gäller människor med diabetes. Den som har en sådan diagnos bör rådgöra med sin läkare eller diabetessköterska innan hen börjar dricka Good Idea.
Sök