Sök

Kommande

Tidigare

Skrei - Fyra rätters middag
Välkommen till en Fine Dining upplevelse och bli en mästare i köket!
 
Upptäck SKREI - torskens Rolls Royce!
 
Tillsammans med Kitchen Club och LM Travel bjuder vi in till en gemensam matlagning och middag där Skrei spelar huvudrollen på festmenyn.


VIP Event med Champagne & Löjrom

Tillsammans med Lena Mägiste från LM Travel provar och jämför vi löjrom från Kalix och Vänern
med passande tilltugg och bubbel  från Taittinger nu när löjromen smakar som allra bäst! 
Drycker:
Cavastars, 109 kr

Roussillon - Vinprovning
Skobaren, Hälsingegatan 2

Temat för kvällens provning är Roussillon. Roussillon i södra Frankrike, precis vid gränsen till Spanien och Katalonien, förtjänar mer uppmärksamhet bland vinentusiaster världen över, inte minst i Sverige. Regionen bjuder både torra och söta viner av hög kvalitet, en otroligt vacker natur, ett rikt kulturarv och det franska köket i Medelhavstappning.

Roussillon är en perfekt destination för en vinresa! Kvällens provningsledare är sommelier Markus Nilsson som guidar oss genom sex olika viner. Det blir både vitt, rött och sött i glaset. Det serveras enklare tilltugg, men ack så goda, i anslutning till provningen i samarbete med Goodfoodyou. På plats finns även LM Travel och berättar om sitt utbud av livsstilsresor.

Skaldjur & Bubbel

Inspelat 210815 Länk finner du här

Facebooklive provning tillsammans med LM Travel och Vinogram1. Denna gång blir det skaldjur och bubbel. Precis som vanligt vill vi inspirera dig med recept och smakkombinationer med vin och mat. Vi planerar att prata och prova kräftor, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Havets läckerheter passar oftast utmärkt med mousserande viner.

Lamm & Vin

Inspelat 210622   Lamm & Vin Inspiration

Vill du beställa lamm gör du det i vår webshop. Första leverans i mitten av augusti och det pågår sedan till någon gång under hösten. Det finns alltså ett begränsat antal djur så boka din låda omgående. Leverans kommer med färskt grillstyckat kött.    

Pappa till lammen är en bagge av den Sydafrikanska köttrasen Dorper som är känt över hela världen för sitt möra och välsmakande kött. Tackorna är en blandning av den Holländska rasen Texel och den Engelska rasen Suffolk. Båda raserna håller mycket hög kvalitet och korsningarna vinner ofta olika smaktester. Omtanken kring djuren ger dem en bra miljö att växa upp och leva i och i slutändan får du ett kött av hög kvalitet. Djuren går ute året om men kan gå in när dom vill. Fodret odlas på gården och det används inga gifter, konstgödsel eller andra tillsatser. Det är så nära ekologiskt man kan komma, på riktigt.

Mas Janeil, Le petite pas, 2019 nr 79687 för 105 kr
Med ursprung från varma Roussillon intill Pyrenéerna kommer detta eleganta och fruktiga vin rikt på mörka bär, choklad och en liten kryddig finish som gör att det tar lite plats. Det är varken för mycket eller för lite av något i smaken. Passar utmärkt som det är men kan även spela med det flesta rätter på bordet från lamm och ljusare kött till grönsaker. Det är bara att gratulera geniet Andre Lurton som ligger bakom vinet då han skapat ännu ett lysande vin som passar de flesta plånböcker och vindrickare. I Vinogram1s liveprovning till lamm fick det många tummar upp tack vare smakintensiteten och den lätta fatkaraktären höjde lammets smak ytterligare. Se hela provningen på Vinogram1:s YouTube kanal.

La Montesa 2017, nr 83443 för 179 kr
Kanske ett av de bästa vinerna under radarn, inte bara för att det är i huvudsak garnacha från Rioja eller för att Palacios Remondo ligger bakom utan helt enkelt för att det har en fantastiskt behaglig smakrikedom. Både doft och smak innehåller så mycket så man kan med fördel komponera det med massor av mat. Vi provade till en saftig lammytterfilé vilket så klart  är utmärkt. Vinets lena men ändå kraftfullare smak, fat och kryddnejlika, gör att det klarar av och stämmer ihop med lite kraftigare och smakrikare mat. Det blir fler tillfällen för detta vin så vi ser till att ha detta hemma, om det finns kvar något i höst kommer det även då att möta säsongens kök med fördel. 

Wagyuburgare

Inspelat 210504 - Wagyu & Vin Inspiration
Liveprovning – Wagyuburgare & Vin!
Vi gör hamburgare på kött från 100% renrasig Wagyu som är född och uppvuxen i Sverige. Köttet är hängmörat i 14 dagar och håller en mycket hög kvalitet.
 
Vin nr 1, Egri Bikavér Kovacs Nimrod, nr 77000, 139 kr 
Vin nr 2, 2018 Clos du Val Cabernet Sauvignon, nr 70486, 399 kr
 
Om du vill beställa Wagyufärs eller annat Wagyukött kan du göra det här. Vi levererar löpande till privatpersoner, butiker & krogar.